Kasteel Twickel

De collectie leifruit van Kasteel Twickel ligt in een ommuurde moestuin. Het leifruit groeit langs rechte fruitmuren van in totaal 200 m. De collectie is in opbouw sinds 1998. De moestuin was van belang voor het huis.  In de 18e eeuw is de moestuin een aantal keren verplaatst voordat hij op zijn huidige locatie lag. De moestuin telt zo’n 250 planten (50 cultivars) van verschillende leivormen.

Rechte Fruitmuur met Leifruit

De moestuin telt zo’n 250 planten (50 cultivars) van verschillende leivormen* Voornamelijk peren (40 cultivars), maar ook enkele aalbessen, perzik en abrikoos.

*: Leivormen: rechtstaand snoer, schuin snoer, golfvormig snoer, zigzag-vormig snoer, tweezijdig palmet met schuine takken, eenzijdig palmet met schuine takken, palmet met horizontale takken, Belgisch Hek, enkele U-vorm, dubbele U-vorm, driedubbele U-vorm, Verrier palmet, cirkelvormig palmet, waaier zonder harttak

Verder te bezichtigen:

  • moestuin / siertuin
  • oranjerie
  • Landgoed Twickel (waar Kasteel Twickel onderdeel van is)
  • landgoedwinkel

Adres

Twickelerlaan 7, 7495 VG Ambt Delden

Openingstijden

Kasteel Twickel is geopend in april t/m oktober op woensdag t/m zondag, 10.00-17.00 uur

Het Kasteel is alleen met te bezoeken doormiddel van een rondleiding met gids. Kosten € 15,- p.p. (inclusief entree voor park en Tuinen)

Zie website voor meer informatie

Tips voor uw Bezoek

Combineer uw bezoek aan de Moestuin van Kasteel Twickel met een bezoek aan andere delen van Landgoed Twickel in de regio:

Deze landgoederen maken allemaal deel uit van Landgoed Twickel, een glooiend gebied (6.400 ha) met kronkelpaden. Landgoed Twickel is grotendeels vrij te bezoeken voor wandelaars, fietsers en ruiters. Informatie hierover is verkrijgbaar bij de landgoedwinkel.

U kunt ook de nabijgelegen kwekerij De Border bezoeken. Deze kwekerij heeft demo-borders met vaste planten, een rosarium en verkoop van vaste planten.

error: Content is protected !!